T-shirts heb je nooit genoeg!

T-shirts kan mijn dochter niet genoeg hebben! Aangezien de tijd van jurkjes en rokjes nu helaas toch wel voorbij is, mag ik voor mijn tiener gelukkig nog wel shirtjes naaien. En dat laat ik me geen twee keer zeggen..


Ik haalde snel wat toffe stofjes uit de kast en begon met het model Teeshart uit het boek I Love T-shirts. Dit model is echt een succes! Mooie pasvorm en zit ook nog eens snel in elkaar.


Dit gave paneel Soulhorse van Lillestoff viel bij mijn paardenmeisje direct in de smaak! In haar lievelingskleur blauw en met een paard, meer kon ze niet wensen!
De raglanmouwen naai je snel aan de panden, zijnaden dichtnaaien, halsboordje eraan (een restje boordstof uit mijn voorraad) en zoompje in de mouwen met een tweelingnaald. Ingewikkeld is dit patroon niet.


Wat dit model zo leuk maakt is de rand met elastiek onderaan. Ook dit is niet moeilijk om te maken.Dit stofje met een digitale print van een wereldkaart met dieren vond mijn dochter ook erg leuk!


Ook nu maakte ik weer model Teeshart uit I Love T-shirts.


Voor de mouwen en halsboord gebruikte ik een koraalroze tricot. Persoonlijk vind ik boordstof fijner werken voor een halsboord. Maar door de effen tricot te gebruiken had ik in ieder geval exact dezelfde kleur als de mouwen. En door goed te strijken zit de boord ook netjes.


De naden binnenin mijn kledingstukken werk ik altijd af met de lockmachine. Zo ziet het er ook vanbinnen netjes uit (ook al ziet niemand dat).


Een elastiek van 2cm breed ging in de zoom onderin.Tot slot had ik dit gave tricot paneel met paard nog in de kast liggen. Het dessin heeft geen ingewikkeld patroon nodig. Daarom gebruikte ik het Tiny Tulip patroon van Patterns for Pirates weer in de simpelste versie.


De stof heeft een leuke 'nep' glitterstreep en onderaan een 'nep' boord. Die boord is op de stof gedrukt.


Bij de zijnaden moest ik er wel even goed op letten dat de streepjes in de boord onderaan netjes doorliepen.


Ik vond in mijn kast een restje van een See You at Six boordstof, deze matcht perfect met het blauw/groen van de stof. Hier werkte ik de hals en mouwen mee af.


Tot slot nog een zoompje met de tweelingnaald in de onderkant van het shirt.


Met dit shirt maakte ik mijn paardenmeisje onwijs blij! Maar ook de andere shirts vond ze heel tof!
Ze mag dan wel een voorkeur hebben gekregen voor shirtjes in plaats van jurkjes, maar ook door te variëren met stoffen creëer je steeds weer een andere look!


Reacties

Populaire posts van deze blog

All Weather Sweaters

Sweater met bloemen

Naaidag