Vier maal Boi!

Na de Boi sweater voor mijn dochter, volgden er maar liefst nog 4 Boi's voor mijn zoon! Dit fijne unisex patroon uit het boek I Love Sweaters valt hier thuis goed in de smaak!


Mijn zoon is smal en lang. Daarom nam ik voor hem ook maat 158, maar verlengde de mouwen en panden een enkele centimeters. Paneel Iguana met de grote leguanen had ik deze zomer al eens gebruikt voor een shirt. En hij vond het zo jammer deze niet meer te kunnen dragen, dat ik een nieuwe versie maakte met lange mouwen.


Voor de mouwen, schouderpasjes en boorden gebruikte ik een petrolkleurige tricot.


 De hals werkte ik ook af met dezelfde tricot. Ik werk liever met boordstof, dat rekt lekkerder en valt mooier vind ik. Maar ik vond geen mooie bijpassende kleur boordstof, dus werd het toch een tricot boordje. Omdat de binnenrand de neiging heeft om naar buiten te draaien, heb ik de naad net langs de halsrand doorgestikt.


In het paneel vind je naast de grote leguanenprint ook een leuke bijpassende print met bladeren en leguanen, die ik voor de achterzijde gebruikte. Zoonlief was erg blij met zijn winterversie van het paneel!Voor nummer 2 koos ik een mooie tricot met een digitale print met beren. Mijn 12-jarige is dol op dieren en stofjes met (stoere) dieren vallen nog goed bij hem in de smaak!


Ditmaal nam ik een effen french terry in de kleur dark grey voor de mouwen en boorden. Net iets warmer en dikker dan de gewone katoen tricot, maar prima te combineren met de digitale tricot.


De donkergrijze boordstof van de halsboord kleurt mooi bij de grijze french terry. De boord klapt nu niet zo snel naar buiten (daarom gebruik ik het liefste boordstof) en hoefde ik daarom niet door te stikken.


Het fijne van de aangezette boordjes is dat de randen gelijk mooi zijn afgewerkt. Ik lock alle naden aan de binnenkant netjes af. Ook Boi nummer 2 viel in de smaak!Na zijn enorme groeispurt de afgelopen maanden paste hij niks meer van zijn vorige wintercollectie. Zo erg vind ik dat niet hoor, ik kan me lekker uitleven achter de naaimachine! Een restje van deze gave roofvogel tricot gebruikte ik voor de derde versie.


Ook hier had ik al een een zomershirt van gemaakt. Ook deze stof combineerde ik met de donkergrijze french terry.


De donkergrijze boordstof gebruikte ik ook nu weer voor de halsboord.


Dit patroon zit lekker snel in elkaar! Nummer drie rolde alweer snel onder de naaimachine vandaan.Tot slot liet nummer 4 niet lang op zich laten wachten. Een stoere camouflage tricot in zijn favoriete kleur op dit moment lag nog in mijn kast te wachten op een geschikt projectje.


Dit keer combineerde ik met zwarte effen tricot voor de mouwen en boordjes.


De halsboord is nu ook weer van boordstof. Die van Nooteboom is mooi diep zwart van kleur.


En zo heb ik in 1 week tijd maar liefst 4 keer een BOI shirt gemaakt! Het patroon is naast de aanbevolen sweatstoffen ook goed geschikt voor tricotstoffen.

Alle vier de versies zijn goed gelukkig helemaal goedgekeurd!

Reacties

  1. echt heel tof. daar zou mijn zoon dus ook echt geweldig blij van worden, van zo'n serietje van 4.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

All Weather Sweaters

It's a Fits 1107

Vallis, het ideale zomerjurkje!