Vallis, ook voor meisjes

Vallis is niet alleen voor dames, ook voor meisjes is dit patroon verkrijgbaar! Na in eerste instantie wat twijfel bij mijn dochter over dit patroon, was ze na het zien van mijn jurken overtuigd geraakt. Het patroon heeft voor de meisjes ook 3 verschillende opties voor de rok.  Mijn dochter vond de optie met 4 punten erg leuk. Zelf was ik daar nog niet helemaal overtuigd van, maar in overleg met haar toch voor deze optie gegaan. En dat pakte veel leuker uit dan ik verwacht had!


Ze koos een tricot met panterprint in haar favoriete kleur mint uit! Een mooie soepele katoen tricot van Nooteboom. Na eerst haar opgemeten te hebben kwam ik op maat 158 uit. Ik had nog een mooie bijpassende effen tricot liggen, waar ik het bovenpand van maakte.


Het bovenstukje zat direct mooi en hoefde niet aangepast te worden. Voor de randen langs de hals en armen gebruikte ik de panterprint tricot. De naden werkte ik af met de lockmachine en daarna stikte ik het op de panden door, zodat de boordjes mooi plat blijven liggen.


De rok is eigenlijk gewoon een halve cirkelrok, maar dan met vierkante punten erin. Je verwerkt het op dezelfde manier als een ronde rok, alleen de hoeken stik je in rechte hoeken. Ik geef toe, ik was niet direct overtuigd van haar keuze voor deze rok. Maar vind het nu stiekem eigenlijk wel erg leuk!


Vallis is heel makkelijk en snel te maken. De rok had ik 3 centimeter langer geknipt. De rug heb ik op verzoek van mijn dochter ietsje hoger geknipt, anders vond ze het te laag. Voor de rest heb ik gewoon het patroon gevolgd en hij zit als gegoten.


In het patroon zit de naadwaarde al inbegrepen. Dat is makkelijk met knippen, je kunt gewoon langs de patroondelen knippen. En wat ook handig is, is dat je met printen ook kunt kiezen om alleen de maat te printen die  je wilt maken. Zo hoef je niet te zoeken naar de goede lijntjes. Ideaal!En ze kan er ook nog eens heerlijk in ronddraaien!

Reacties

Populaire posts van deze blog

All Weather Sweaters

It's a Fits 1107

Vallis, het ideale zomerjurkje!