Mix & Match met Cessim!

Ken je het nieuwe patroon van Sofilantjes al? Cessim heet het!
Het is een een heel veelzijdig patroon dat zowel voor jongens als meisjes geschikt is. Je kunt eindeloos variëren met de vele color block opties, diverse mouwlengtes en 2 halsafwerkingen!


Ik mocht dit toffe nieuwe patroon testen, voor zowel mijn zoon als dochter. Voor mijn zoon kreeg ik optie A toegewezen met korte mouw en ronde halslijn. Als bijna 12-jarige wil je natuurlijk een stoer stofje. We kozen voor een tricot met camouflage print!


Het is even wennen als jet het patroon knipt, de panden zitten namelijk aan 1 stuk aan elkaar en je krijg 1 naad. En niet aan de zijkant zoals normaal maar halverwege de linker of rechter achterkant.
Voor de mouwen kozen we een afstekende kleur, een effen tricot in de kleur antraciet.
Om de naad aan de achterkant nog meer te benadrukken, maakte ik met de tweelingnaald nog een sierstiksel in een contrasterende kleur.


De ronde halslijn is weer eens heel vernieuwend! Je naait het gewoon vast zoals ene normale halsboord (het beste kun je wel boordstof nemen), alleen is er vooraan een ronding te zien. Dat viel goed in de smaak bij mijn zoon. En ook daar naaide ik met de tweelingnaald langs de rand. Zo blijft de naad ook mooi plat liggen.


Cessim is een unisex patroon en ook voor mijn dochter mocht ik een versie testen, dat werd optie B met v-hals en korte mouwen. In deze optie zit er aan de zijkant een colorblock. Zo kun je leuk spelen met stofjes! We kozen een digitale tricot met lepelaars uit. Voor het zij deel namen we een kobaltblauwe tricot, om zo het blauw uit de stof naar boven te halen.


 Je hebt dus geen naden aan de zijkant van het shirt, maar in deze versie alleen in het voor en achterpand bij de colorbock. We testten de V-hals en dat had ik nog nooit gemaakt, maar met de uitgebreide en duidelijke uitleg in de werkbeschrijving was dit geen enkel probleem!Hiervoor namen we een fuchsia roze rib boordstof. Geeft het net wat meer body. De pasvorm vind ik voor beide mooi. Voor mijn smalle zoon nam ik maat 10 en verlengde het tot maat 13. Voor mijn dochter is maat 12 perfect.


 Wederom een geslaagde versie!


Ik had de smaak goed te pakken en maakte nog een derde versie! Ik had mijn oog laten vallen op een toffe stoffencombinatie. Een zwarte tricot met flamingo's en een bijpassende groene stof met streepjes in de kleur van de flamingo's. Ideaal voor een colorblock in de Cessim!

 

Ik maakte dezelfde optie B nog een keer. Het patroon is ook heel geschikt voor paneelstoffen en restjes stof. Je kunt heerlijk je creativiteit laten gaan!


We vinden de v-hals erg leuk. Eens weer wat anders dan de normale halsboorden die ik altijd maak en eigenlijk ook zo makkelijk! Ditmaal nam ik een boordstofje met glitters.Je kunt Cessim vinden op de website van Sofilantjes en het is tot zondagavond verkrijgbaar voor een leuke actieprijs! Ik kan het je zeker aanbevelen. En dit waren nog maar enkele opties die je ermee kunt maken. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Reacties

  1. Schitterende versies en bedankt voor het testen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt dat ik mocht testen! :-) We zijn er blij mee en er gaan vast en zeker nog meer Cessims volgen!

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

All Weather Sweaters

It's a Fits 1107

Vallis, het ideale zomerjurkje!