Vivax in panterprint

Vivax van Sofilantjes vind ik een leuk patroon voor mijn tienerdochter! Je kunt leuk spelen met verschillende stofjes/kleurtjes voor de colorblock en de zakken. De eerste versie die ik maakte viel goed in de smaak, daarom volgde er nog één. Ditmaal uit een tricot stofje met een hippe panterprint!


Als accentkleur koos ik de favoriete kleur van mijn dochter, cotton jersey mint, welke ook in de gekleurde pantervlekken terugkomt. Ik koos ditmaal voor korte mouwen.


Voor het patroon wordt eigenlijk french terry geadviseerd. En dat snap ik nu ook wel, want de colorblock en schoudernaadjes zijn veel makkelijker te naaien dan met gewone katoen tricot. Ik heb het tornmesje heel vaak gebruikt.. kreeg de naadjes op de schouder steeds niet netjes op elkaar. Bij de vorige jurk die ik maakte uit french terry was dit geen probleem. Wilde dit project al bijna in een hoek gooien, maar uiteindelijk toch doorgezet na de zoveelste keer uithalen en nu is het acceptabel maar zeker niet perfect. De naad hobbelt te veel naar mijn zin..


De zakjes en boord onderaan werden ook van de mintkleurige tricot gemaakt. De randjes langs de zak en halsboord werkte ik af met boordstof.


Niet het meest geslaagde project, maar de leuke print maakte een hoop goed en is door mijn tiener helemaal goedgekeurd!

Reacties

Populaire posts van deze blog

All Weather Sweaters

It's a Fits 1107

Vallis, het ideale zomerjurkje!