Wrijfpailletten!

Mijn dochter is gek van die wrijfapplicaties met pailletten. Die als je ze naar boven wrijft een andere kleur of plaatje heeft! En gisteren kwamen er een heleboel in de webshop binnen, dus de jongedame dook er direct tussen en maakte haar keuze, een groot hart met HAPPY!


Ik had nog een stukje cotton jersey khaki liggen en knipte daar een eenvoudig shirt uit met korte aangeknipte mouwtjes. Het patroon komt uit Ottobre 3 van 2013, een oudje waar ik de afgelopen weken al vele patronen uit gemaakt hebt. (Ik zal hierover binnenkort een blog maken).


Eerst heb ik de applicatie erop gemaakt. Maar hoe doe je dat?
Ik heb met Vliesofix de applicatie op de stof bevestigt, dit plakt aan beide zijden en strijk je eerst op de applicatie. Dan trek je het papiertje eraf en strijk je het vast op het textiel. Vervolgens heb ik rondom de pailletten met een kleine zigzagsteek de applicatie nog vastgenaaid. Zo komt het gegarandeerd niet los! Het overtollige zwarte randje heb ik voorzichtig weggeknipt.


Eigenlijk is het helemaal niet zo moeilijk!


Als je de pailletten naar boven wrijft komt er een andere kleur tevoorschijn!


Daarna naaide ik het shirt in elkaar en doordat er geen losse mouwen inzitten is dat zo gepiept. De hals en mouwboorden werkte ik af met een boordje van de khaki tricot. Tot slot nog even omzomen met de tweelingnaald en het shirt is klaar tot groot genoegen van dochterlief! Die kan niet wachten tot ze het shirt aankan en kan wrijven over de pailletten!Het model vind ik perfect voor deze tiener! En de volgende applicatie ligt al klaar.. dus ik weet wat ik te doen heb!

Reacties

  1. Oh geweldig. Die van mij is er ook verzot op. Kreeg vandaag een mail,vdat mijn bestelling onderweg is, balen.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Supersnelle shirts

Smilla Sweater

Malmö Sweater