Mooi weer = zomerjurkjes!

Eindelijk lente! Geniet jij ook zo van het zonnetje en het lekkere warme weer? We hebben er lang op moeten wachten, maar eindelijk is het mooie weer daar! Maar daar horen ook luchtige jurkjes bij en na de enorme groeispurt van onze dochter past ze echt helemaal niks meer van vorig jaar..

Gelukkig mocht ik weer voor haar aan de slag, want ze vindt het nog steeds leuk dat ik voor haar kleding maak. Veel leuker dan de kleding in de winkels zegt ze.. complimentje voor mij :-)


Ze is dol op de panelen van Stenzo met dieren, zoals deze met het poesje in de hangmat. Super schattig en lekker fleurig!


Ik heb de laatste weken veel uit een oude Ottobre Magazine genaaid. Ik bewaar alle bladen, want nu ze in de volgende (en helaas laatste) maatserie zit zijn er ineens heel veel patronen die ik nu kan maken. Uit Ottobre 3 van 2013 haalde ik dit patroon voor een jurkje (maat 158). Een lekker wijd en luchtig model met een tunnel in de taille zodat je hem kunt aantrekken met een touwtje. Eigenlijk is het een tuniek, maat ik verlengde het een aantal centimeter zodat het een jurkje werd.


Voor de tunnel naai je een smalle strook aan de binnenzijde van de jurk en daar deed ik een katoenen koordje in de kleur kobalt doorheen. Verder is het een eenvoudig te maken model. Je naait de schouder- en zijnaden aan elkaar en werkt de hals- en armsopeningen af. Ik koos voor boordstof, wat ik persoonlijk het fijnste vind werken.


Het leuke van dit paneel is dat de poes onderaan de stof zit en je dus ook leuk met een tailletunnel kunt werken, omdat de poes eronder valt. En de vogels aan de achterkant komen mooi uit op het bovenstukje.


Een heel geslaagd model voor deze jongedame!En nog één, omdat hij zo leuk is!
Omdat het jurkje zo in de smaak viel maakte ik er nog één met een ander paneel van Stenzo, Hondje op het strand! Ook hier staat de hoofdprint met het hondje onderaan de stof.


Aan de andere kant van het paneel vind je een leuke bijpassende allover print die ik voor de achterkant gebruikte.


Ook hier naaide ik een tunnel aan de binnenkant van de stof en deed er een elastisch koordje door.


De arms- en halsopeningen werkte ik ook weer af met een reepje boordstof. Ik neem een strook boordstof van 4 cm breed en 75% van de omtrek en naai dat met een elastische steek uitgerekt aan de stof.De onderkant zoom ik om met een tweelingnaald.


Ook dit jurkje viel in de smaak!Zomerjurkje 3!

En omdat we binnenkort op zonvakantie gaan kan een extra zomerjurk geen kwaad. Ditmaal koos ik mijn favoriete paneel uit, één met een flamingo en waterval! Wat een prachtige kleuren!


Nivalis van Sofilantjes is de basis van het patroon, echter paste ik het wel een beetje aan. Ik maakte het naar onderen toe ene stukje smaller, want anders kon ik het niet uit de stof krijgen.


Alleen had ik er niet aan gedacht dat de jongedame zo gegroeid was dat ik hem eigenlijk iets langer had moeten maken. Het is nu meer tunieklengte.


De mouwen liet ik achterwege en werkte het jurkje af met boordstof in koraal kleur.

Reacties

Populaire posts van deze blog

All Weather Sweaters

It's a Fits 1107

Vallis, het ideale zomerjurkje!