Sweaters!

Twee kids die een groeispurt hebben en een koude februari maand voor de boeg.. dat vroeg om lekker warme sweaters!


Ongelofelijk hoe hard die kids ineens beginnen te groeien! Zoonlief kwam daarom ook met een verzoek: "Mam, kunt u voor mij niet wat maken want ik heb nog warme truien nodig!"
Natuurlijk doen we dat!


Ik had nog een mooi paneel van Stenzo liggen met een grote bruine beer en konijntjes in de sneeuw. Zoon vond de beer gaaf, dochter de konijntjes. De keuze was dus snel gemaakt. Ik gebruikte voor allebei een french terry brushed om een lekker warme sweater te creëren. Voor mijn zoon de donkergrijze en mijn dochter koos haar lievelingskleur blauw.


De paneelstof is een normale tricot en die voerde ik met een effen ecrukleurige tricot. Voor de jongens sweater nam ik patroon Marijn van Supernova Kids. Ik maakte wel boorden onderaan de mouwen en panden. Hiervoor kortte ik het patroon iets in zodat de lengte goed uitkwam.


Voor de meidentrui nam ik patroon Boi uit het boek I Love Sweaters. De schouderstukken liet ik achterwege. De pasvorm van de Boi vind ik super mooi! De Marijn daarentegen valt iets te ruim.
Als afwerking koos ik voor haar een boordstof met glitterstrepen in dark royal. Het is wel een tijdrovend klusje om de boorden mooi recht aan te zetten.

 


Beide zijn erg blij met het resultaat en de lekker zachte en warme french terry brushed vinden ze allebei heerlijk dragen!


In mijn kast vond ik ook nog 2 leuke sweaterstofjes. Voor mijn zoon één met bosdieren. Voor hem maakte ik ook een Boi uit I Love Sweaters. En ze dragen dezelfde maat (en toch schelen ze bijna 2 jaar in leeftijd, dochterlief is vrij groot), dus dat scheelde me weer een patroon uittekenen.


Ditmaal gebruikte ik de stof met print voor de mouwen en schouderstukken en de panden en boorden maakte ik van french terry black. Om eht af te maken maakte ik met de Cameo Silhouette een bijpassende applicatie met grijze flexfolie!
Een stoere sweater, waarvan de pasvorm echt super is!


 En voor mijn dochter maakte ik nogmaals de Villapaita, ook weer uit het boek I Love Sweaters. Wat is het toch een geweldig boek, ik heb er echt al vele patronen uit gemaakt voor mezelf en beide kids! 


Deze french terry burshed heeft mutlifoil veertjes, wat een mooi, kleurrijk effect geeft! De boorden werkte ik af met turquoise blauwe boordstof.Ook weer een geweldig en goed passend model!

 

 Zo komen de kids de koude wintermaanden wel door!

Reacties

  1. Wauw, die zijn zo knap!
    Die van mij zijn ook alle 3 weer enorm hard gegroeid op korte tijd en kunnen dus ook nog wat extra kleding gebruiken, zal mij er eens aan moeten zetten om patronen over te tekenen uit het boek :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

All Weather Sweaters

It's a Fits 1107

Vallis, het ideale zomerjurkje!