Jesi sweater(dress)

Het is echt mijn favoriete boek deze winter: I Love Sweaters! Na 3 heerlijke sweaters voor mezelf was het nu tijd om voor mijn dochter patroontjes uit het boek te kiezen. Ik begon met de Jesi, waarbij ik de hals zo leuk vindt. Een leuk tricot paneel van Stenzo met (hoe kan het ook anders voor onze paardenliefhebster) met een paard in het bos trok de aandacht van dochterlief. Omdat het zonde is een stukje van de print af te moeten knippen, verlengde ik het patroon tot een sweatdress. Hiervoor verlengde ik de panden met 20 centimeter (in maat 152).


Omdat er mooie bordeaux kleurige accenten in de print zitten koos ik een sweatstof van Swafing Autumn GEO sweat in deze tint (alleen nog in het zwart/wit verkrijgbaar). Het tricot paneel heb ik gevoerd met een effen ecru kleurige tricot, zodat het een lekkere warme jurk wordt.


Een mooi bijpassende bordeaux rode tricot voor de kraag, die lekker speels aan de zijkant overlapt en een tunnel heeft om een koordje doorheen te kunnen steken. Omdat ik geen nestelogen bij de hand had, maakte ik 2 kleine knoopsgaatjes en deed daar een donkerblauw katoenen koordje door.De mouwen en panden kregen tot slot een boord van de bordeaux kleurige tricot. En zo ontstond een lekker warme sweatjurk met een gave print!


Reacties

Populaire posts van deze blog

All Weather Sweaters

It's a Fits 1107

Vallis, het ideale zomerjurkje!