Rabbits

Mijn dochter vindt het (gelukkig) geweldig wat ik allemaal voor haar maak! Maar ja, ze is nu 9 en kan zelf ook wel wat gaan maken, vond ze. Ze dook de stoffenvoorraad in (oeps die blijft maar groeien..) en koos voor de digitale print Rabbits! Super schattig natuurlijk, stof vol konijntjes!

We beginnen maar eens met een rok, niet te moeilijk. Als basis gebruikten we het LIV rokje van Sofilantjes, maar dan zonder zakjes. Ze vond het zonde om de schaar erin te zetten en wilde zo min mogelijk konijntjes de prullenbak ingooien. Dat doe je toch ook niet, die schattige beestjes weggooien! Daarom hebben we het rokje verlengd tot over de knie.


Toen ging ze op zoek naar een leuke boord en kwam met een zwart-wit gestreepte boord aan. Wat een leuke en verrassende combi! Maakt het gelijk een sportief rokje.


En daar ging ze, eerst voorzichtig, maar al snel had ze de smaak te pakken en ging het steeds sneller. Ondertussen de spelden eruit trekken en gewoon netjes door naaien! Met de lockmachine werkte ze de binnennaden netjes af (let goed op je vingers, niet te dicht bij het mes, moeders vond het wel even spannend hoor).


De boord aanzetten was een precies werkje. Eerst de breedte op maat gemaakt, maar die bleek iets te breed (we wilde dat het boord precies goed zat zodat er geen elastiek in hoeft). Toen hij eenmaal goed was kwam het lastigste, de boord aan de rok naaien. Keurig netjes, smal op de kant heeft ze hem er iets uitgerekt aangenaaid. Daarna de lengte gemeten, zodat hij mooi over de knie viel en met een tweelingnaald heeft ze hem omgezoomd. Wat kan ze keurig recht naaien!


Super trots ben ik op haar en zelf is ze ook heel blij met haar eerste zelfgemaakte rokje!
Ik maakte voor haar nog een bijpassend shirtje. We hadden van de konijntjes nog een klein stukje over, dat gebruikte ik bovenaan het shirt. Daaronder zwarte tricot en ook voor de mouwtjes.


Het patroon van het shirt komt uit Ottobre 4 van 2013. Leuk hieraan vindt ik het gerimpelde pasje op de schouder. Daarvoor gebruikte ik okergele tricot en de halsboord van bijpassende okergele boordstof. Wel valt het patroon erg kort, ik nam maat 146, maar voor de lengte maat 170. Dan is hij precies goed!

Ze is helemaal happy met haar nieuwe setje! Dat smaakt naar meer!Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

All Weather Sweaters

It's a Fits 1107

Vallis, het ideale zomerjurkje!