Paillettenjurk

Omkeerbare pailletten! Wat een gave stof! We kozen voor de blauwe variant. Als je de pailletten de andere kant op wrijft worden ze zwart. Dat is natuurlijk superleuk voor een feestelijke nieuwjaarsjurk!

Als basis heb ik Abacadabra 165 gebruikt. In het voorpand het ik een bovenstukje gemaakt, omdat een boord langs de paillettenstof me lastig te maken leek. De paillettenstof voelt wat ruw aan de binnenzijde door het stiksel waar de pailletjes mee vast zitten. Daarom voerde ik de stof met Cotton jersey black. De zijnaden van de 2 stoffen heb ik vastgemaakt zodat het 1 pand werd om te verwerken. Voor de rest van de jurk gebruikte ik French Terry black. Een mooie soepele en wat dikkere tricot.

En dan het naaien van de paillettenstof. Onder de naaimachine lukte dat prima, niet te snel naaien. Maar hoe werk je de naden dan af? Normaal onder de lockmachine, maar de pailletten zijn slecht voor je messen en toen ik het toch even probeerde (eigenwijs dat ik ben) brak de naald al snel. De paillettenstof zat tussen de buitenstof en de voering in, dus knipte ik de pailletten zo kort mogelijk af zodat ze, hopelijk, niet meer onder de naald kwamen. Toen ging het beter, maar uiteindelijk toch nog 2 naalden gebroken.


Aan de onderrand een boord gemaakt. En wat is het leuk om dan allemaal figuurtjes op je jurk te wrijven, of de ene kant zwart en de andere blauw..
  

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Verzameling topjes

Mix & Match met Cessim!

Vallis, het ideale zomerjurkje!